המצרכים:
1 חבילת פסטה (יכולה להיות מכל סוג המועדף עליכם. גם ניוקי הולך מצוין עם הפסטולינה)
2 צרורות בזיליקום טרי
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית משובח (ולפי הצורך)
1 חפיסת ספירולינת קדרון
100 גר' פרמזן (אפשר להוסיף/להחסיר לפי הטעם)
2 כפות צנוברים קלויים (אלמנט ההפתעה: אפשר להחליף ב-1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים - לא תצטערו!)
אופן ההכנה:
בזמן שהפסטה על האש (להכין לפי הוראות היצרן) - מכניסים את כל שאר המרכיבים למעבד מזון (למעט השמן) ומרסקים עד לקבלת מרקם של משחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, ובכל הוספת שמן מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות ספורות. מוסיפים שמן לפי הצורך, עד שהתערובת מקבלת את הצמיגות הרצויה (אנחנו אוהבים להשאיר כמה צנוברים/אגוזים לא מרוסקים, בשביל המרקם). ברגע האחרון מוסיפים מעט שמן, מערבבים לשנייה נוספת, וזהו. הפסטו מוכן. מוסיפים לפסטה, מערבבים - ובתיאבון!