שאלות ותשובות
אז, יש בידכם ספירולינה משובחת, ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתה? איך אוכלים את זה, בעצם?קודם כל כדאי לדעת, שבניגוד לספירולינה בצורתה היבשה (אבקה/טבליות/פתיתים).לספירולינת קדרון אין כל טעם לוואי או ריח כלשהו, ולכן קל מאוד לשלב אותה במגוון רחב של מאכלים ומשקאות,מבלי שהיא תשתלט על טעמם - ממיצים ושייקים, דרך רטבים וממרחים ועד לסלטים ולקינוחים מיוחדים.עם זאת מומלץ לא לחמם אותה כדי לא לפגוע בהרכבה התזונתי.קבלו מאיתנו מתכונים מומלצים והצעות הגשה.צריכת ספירולינה טרייה על בסיס יומיומי תסייע בחיזוק הגוף, במניעת מחלות ובאישוש אחרי אימונים.את הספירולינה מזן קדרון ניתן לשמור בהקפאה עד לפרק זמן של 18 חודשים (תאריך התפוגה מופיע מעל גבי המארז שרכשתם).
ברחבי הרשת אפשר למצוא המלצות שונות (ולעתים אף משונות) לאופן צריכת הספירולינה ולמינון היומי המומלץ,
אך למרבה הצער מרביתן אינן מסתמכות על עובדות או על מחקרים כלשהם. בנוסף, כדאי לדעת כי קיים הבדל בין צריכה הספירולינה בצורתה היבשה (אבקה/כדורים/פתיתים) לבין צריכתה בצורתה הטרייה.
המינון היומי המומלץ הוא 20 גרם לאדם בוגר. ניתן לאכול עד 5 מנות שזה 100 גרם ביום למה 100 גרם? בגלל כמות הברזל שיש באצה, בכל 20 גרם יש כחמישית מכמות הברזל המומלצת לצריכה ביום. ניתן לצרוך את הספירולינה בכל שעות היום אך המלצתנו היא לצרוך אותה בשעות הבוקר או באמצע היום בכדי ליהנות מעירנות ומחיוניות מוגברות בהמשכו.
ספורטאים, לאחר אימון עצים, יכולים לצרוך גם 30-40 גרם, רצוי מיד לאחר האימון. הספירולינה מומלצת במיוחד לבני הגיל השלישי בזכות הרכבה התזונתי העשיר והספיגה המלאה שלה בדם. היא קלה לעיכול ויכולה להשתלב בכל משקה או ארוחה.
צריכת הספירולינה בצורתה הטבעית מאפשרת ספיגה יעילה ומהירה יותר של נוגדי החמצון, המינרלים והוויטמינים, ובשילוב בתפריט היומי היא מספקת לגוף את שלל הרכיבים התזונתיים הדרושים לו. כדאי לדעת, כי תהליך ייצור האבקה כולל חימום לטמפרטורה גבוהה וחשיפה ללחץ גבוה, אשר פוגעים בצורה משמעותית בערכיה התזונתיים של הספירולינה - החלבונים וחומצות האמינו עוברים דנטורציה ומשתנים, מולקולות רגישות לחום כמו ויטמין A, E, C ו-B מתפרקות, מתרחש תהליך חמצון של חומצות שומן חיוניות ומחקרים הצביעו על ירידה של כ-40 אחוז בריכוז הפיקוציאנין וכ-10 אחוז בריכוז הבטא-קרוטן. בזמן האחסנה הארוך של המוצר היבש ערכים אלה, ועמם גם חיוניות המוצר, ממשיכים לרדת - לאחר 45 יום באחסנה יבשה, למשל, ריכוז הבטא-קרוטן יורד בכ-50 אחוז לעומת הריכוז המקורי שלו (לספירולינה יבשה תוקף של חמש שנים!). תהליכי הפירוק פוגעים גם בטעמה של הספירולינה המעובדת, וגורמים לריחות לוואי עזים. לספירולינה קדרון, לעומת זאת, אין כל טעם או ריח לוואי. במנה היומית של ספירולינה קדרון יש פי 3 ערכים תזונתיים מאשר בספירולינה שעברה עיבוד וייבוש, והיא נספגת מהר יותר במערכת הדם. כמו כן הוכח, כי צריכת הספירולינה בצורתה הטבעית מגבירה באופן משמעותי את תחושת השובע. שיטות ההקפאה של אלג'מור מבטיחות את שימור הספירולינה לאורך זמן ללא כל איבוד ערכים תזונתיים. הספירולינה אינה עוברת חימום או עיבוד ולא מוספים לה כל תוספים מלאכותיים או חומרים כלשהם.
פשוט מאוד. נכנסים לחנות באתר, בוחרים את המוצר הרצוי ומזמינים. הקנייה באתר מאובטחת (ר' תקנון). אם בכל זאת אתם מעדיפים מענה אנושי – מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון (שיחת חינם) שמספרו 1-801-227-272 או להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי. ספירולינה סימפליגוד מגיעה עד פתח ביתכם באמצעות שליח, כשהיא קפואה (באופן ששומר את הרכיבים הפעילים שבה במצבם החיוני ביותר) ומוכנה לשימוש. המשלוח מתואם לשעה הנוחה לכם, ומגיע בתוך לא יותר משבעה ימי עסקים (בד"כ אנו מגיעים תוך יומיים שלושה תלוי באזור בו אתם מתגוררים). ספירולינת קדרון מגיעה כמעט לכל מקום בארץ. המזמינים כמות גדולה זוכים בהנחה נוספת (מעבר למבצעים הנערכים מעת לעת). הנחה ניתנת גם באיסוף עצמי ממתקן הגידול.
לספירולינה אין תופעות לוואי שליליות. לעיתים בשלב הראשון של צריכת הספירולינה חלק מהאנשים חווים קיבה רכה לכמה ימים. הסיבה היא שהספירולינה גורמת לגוף לפלוט החוצה את הרעלים שהצטברו בדם ובכבד, תהליך שיכול לקחת זמן מה, תהליך חיובי ומבורך. כמו כל תוסף תזונה, יש להקפיד על צריכת ספירולינה במינון הנכון. צריכה עודפת של ספירולינה אינה מזיקה, מאחר שהגוף מפריש אותה החוצה. עם זאת, לעתים עלולות להתפתח תופעות לוואי, בדרך כלל זמניות, ביניהן עלייה קלה של טמפרטורת הגוף עקב האצת חילוף החומרים; שינוי בתכיפות מתן צואה ושינוי הגוון שלה, עקב השינוי בפלורת המעיים והאצת תהליך ניקוי הגוף מרעלנים; כאבי ראש קלים וסחרחורות. על פי רוב, תופעות מסוג זה חולפות בתוך מספר ימים. ככלל, על חולים במחלות שונות, כגון סוכרת או מחלת כבד, או הסובלים ממצבים בריאותיים כגון בצקת, או הנוטלים תרופות שונות באופן קבוע – להיוועץ ברופא לפני צריכת ספירולינה.
הבעיה העיקרית בגידול "ספירולינה אורגנית" היא בחנקן . ספירולינה חייבת חנקן בגידולה.
המקור לחנקן בגידולים אורגניים באדמה - הוא צואת בעלי חיים.
אנחנו לא משתמשים בחנקן אורגני שהוא מצואת בעלי חיים מכוון שאנחנו מערכת סגורה מימית . בשונה מגידול באדמה - המערכת המימית מעבירה את כל התוכן שלה ישירות לספירולינה מה שאומר שבשימוש בחנקן מאושר לתקן אורגני - יכנסו לספירולינה כל שיירי צואת בעלי החיים (אותם בדכ האדמה מסננת וממירה לחומרים אורגנים אחרים).
החנקן שאנחנו משתמשים בו הוא באיכות מאוד גבוהה אבל לא מוכר לתקנים האורגנים מכוון שתקנים אורגנים מתאימים יותר לגידולי אדמה ולא לאצות.
לסיכום בדקנו מספר לא מבוטל של תקנים בכל העולם ובמה שאנחנו בדקנו - השימוש הוא בחנקן מצואה. אנחנו לא יכולים לאשר כזה דבר. ולכן אנחנו לא אורגניים.
כמו כן - ישנם מלחים מסוימים שמאושרים כאורגנים אך הם מיובאים בסחר לא הוגן וגם בזה לא רצינו לקחת חלק.
אנחנו בהחלט מודאגים ממוצרים שמוגדרים כספירולינה אורגנית ואין לנו הסבר להגדרה הזו.
אין יוד בספירולינה – יוד עלול להגיע ממי ים או תוספת למים, בעוד אנחנו עובדים עם מי שתייה מתוקים ולא מכניסים תוספת יוד.
בספירולינה יש ערכים שעוזרים לתפקוד הבלוטה (חלבון פירוזין, נוגדי חימצון) – אין בעיה עם תת או יתר פעילות (הרבה לקוחות עם אותה בעיה שלוקחים ספירולינה כדי לשלוט בסימפטומים של חוסר הפעילות בבלוטת התריס – אפילו מומלץ).
- ספירולינה מכילה בעיקר חלבון. חומצת השומן העיקרית בספירולינה GLA , חומצת שומן מקבוצת אומגה 6, גם אנטי דלקתית וגם עוזרת בוויסות רמות כולסטרול "רע" (LDL) נפוצה בחלב אם. מעל 50% מחומצות השומן שיש בספירולינה הן GLA.
קיימת אומגה 3 בספירולינה אבל לא להתבסס עליה כמקור עיקרי לאומגה 3.
במשך הרבה שנים חשבו שהB12 בספירולינה אינו פעיל כלל (פסאודו ויטמין)
היום יודעים שאין זה נכון
בספירולינה גם סאודו ויטמין B12 וגם יטמין B12 פעיל וזמין לגוף האדם
מה שהופך אותה למקור הצמחי הכמעט בלעדי לB12 פעיל
חשוב לציין שפסאודו ויטמין B12 לא נקשר לרצפרטורים בגוף ולכן אינו מהווה תחרות לצורון הפעיל של B12
לגבי הכמות -
אם עושים את כל החישובים מגיעים (במקרה הרע!) לכמעט 1 גרם ויטמין B12 פעיל במנה .
כלומר במנה יומית של ספירולינה יש לפחות 35% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין B12 זמין ופעיל בגוף אם לא יותר