מוכרחים להיות שמח! על אף התקופה האחרונה, הבה נשמור על המורל וננצל את ההזדמנות הזו לחגוג ולהנות מהרגעים הקטנים והירוקים של החיים.
לפניכם מספר מתכונים שהוכנו באדיבות השף אייל לביא, בשיתוף עם חברת עלעלים רעננים וסימפליגוד (קרדיט על התמונות והמתכונים לגבינות ברקנית מכפר יחזקאל).
*יש אפשרות לשימוש/ הסבה גם לגבינות טבעוניות של "וגה"
תהנו וספרו לנו איך היה עם תמונות בדף הפייסבוק שלנו!
גספצ'יו סלק וספירולינה עם גבינת "סנט מור" של ברקנית וסלט עלעלים עם אגוזי מלך מתובלים
לגספצ'יו
450 גר' סלק מבושל היטב (אפשר לקנות מוכן בואקום בסופר)
1 קפסולה של ספירולינה (20 גר')
150 גר' מים מינרלים
2 שיני שום כתוש ( 15 גר')
¼ כפית מלח
¼ כפית כמון
2 כפות חומץ בן יין אדום (אפשר גם מיץ לימון טרי)
הכנה
את הסלק לקלוף ולחתוך לקוביות גדולות. להעביר למיכל של בלנדריחד עם שאר המרכיבים ולטחון לקרם חלק.
לטעום ולהשלים תיבול אם חסר. במידה והגספצ'יו סמיך מידי יש להוסיף עוד מים לפי הצורך.
לשמור במקרר להגשה.
להגשה
5 פרוסות של גבינת "סנט מור" או "שחת" של ברקנית (אפשרי להשתמש בממרח טבעוני בטעם גבינת שמנת טבעי במקום)
מיקס עלעלים טריים. מיקרו בזיל, מיקרו כוסברה, מיקרו אמרנטוס ואחרים.
נגיעה של שמן זית
נגיעה של מלח ים אטלנטי
אגוזי מלך קלויים עם מלח וכמון
ההגשה
למזוג את הגספצ'יו ל5 קעריות או ל5 כוסות יפות
בקערה בינונית לערבב את העלעלים עם שמן זית ומלח אטלנטי.
לערום מעל כל מנה חופן של "סלטון" עלעלים, להניח פרוסה של גבינת סנט מור ולפזר מעל אגוזים גרוסים.
בתיאבון !
כרובית קיסרית ברוטב איולי פסטו טבעוני וספירולינה
½ כרובית בינונית, חתוכה ל"פרחים" בגודל בינוני
לציפוי
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
קורט כורכום
מים מאוד קרים
פירורי לחם ( לא חובה)
שמן לטיגון
הכנה הכרוביות
את פרחי הכרובית מבשלים במים רותחים עם מלח ל5 דק' ומעבירים למי קרח לצינון.
מייבשים.
בקערה בינונית מכינים בלילה של הקמח, הקורנפלור, מלח וכורכום יחד עם המים הקרים. הבלילה צריכה להיות מאוד סמיכה.
טובלים את פרחי הכרובית בבלילה, נותנים לעודפים לטפטף ומעבירים לציפוי של פירורי לחם. מהדקים שהפירורים ידבקו היטב ומעבירים למחבת עם שמן חמה לטיגון. ניתן לטגן את הכרוביות בציפוי הבלילה ללא פירורי הלחם.
מטגנים עד לגוון זהוב ופריך. מעבירים למסננת ושומרים חם להגשה
לסלט
4 חסות בייבי ג'ים חתוכות לאורכן
1 נספק של מיקס עלעלים ירוקים ורעננים
עגבניות שרי צלויות ( 15 עגבניות שרי צלויות בתנור בחום גבוה, שמן זית מלח גס וטימין, עד שמתבקעות)
חופן גבינת "מנצ'גו" או גבינת "ז'ון" של ברקנית מגורדת על פומפייה דקה ( ניתן להחליף בפרמזן טבעוני של "וגה")
לרוטב
¼ כוס ממרח מיונז טבעוני של "וגה"
1 כף של פסטו בזיליקום
½ קפסולה של ספירולינה (10 גר')
הכנת הרוטב
בקערה בינונית לערבב היטב את כל המרכיבים. לשמור בצנצנת בקירור.
הגשה
בצלחת גדולה לסדר את עלי החסות ומעליהן את פרחי הכרובית המטוגנים. לפזר מעל את מיקס העלעלים, את עגבניות השרי הצלויות ולמזוג מעט מהרוטב מעל.
לפזר את הגבינה המגורדת מעל ולהגיש חם.
בתיאבון !
סביצ'ה דג-ים בוינגרט בוטנים וספירולינה
לסביצ'ה
1פילה של דג ים טרי במשקל של 400 גר' ללא עור וללא עצמות
10 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לחצאים
4 צנוניות חתוכות לרבעים
½ בצל סגול פרוס דק
1 כוס שעועית ירוקה מבושלת
1 פלפלון צ'ילי אדום פרוס דק
חופן עלעלי מיקרו בזיליקום
חופן עלעלי מיקרו כוסברה
חופן בוטנים מטוגנים קצוצים דק
לרוטב
80 גר' חמאת בוטנים
1 קפסולה ספירולינה
100 גר' מיץ לימון טרי סחוט
200 גר' שמן תירס או קנולה
10 גר' ג'ינג'ר טרי קצוץ
10 גר' שום טרי כתוש
40 גר' פיש סוס
90 גר סוכר
10 גר' צ'ילי טרי
10 גר' כוסברה טרייה
¼ כפית מלח
הכנת הרוטב
להעביר את כל המרכיבים למיכל הבלנדר ולטחון במהירות גבוהה לרוטב וינגרט סמיך. לשמור במקרר להגשה.
הכנת הסביצ'ה
את פילה הדג לחתוך לקוביות בינוניות בגודל של 1.5 סמ' מרובע
להעביר לקערה גדולה עם שאר המרכיבים למעט הרוטב והבוטנים הקצוצים. לערבב היטב ולהעביר לצלחת ההגשה.
למזוג את הוינגרט מעל ולפזר את הבוטנים.
בתיאבון !