מוזמנים להיכנס לפה ולצפות בשידור של מנכ"ל החברה המספר על המתכונים הנהדרים שלנו
מצרכים:
1 כוס (140 ג') קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
60 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (לא חמאה מומסת. יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)
רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
חלמון צהוב של ביצה
למילוי: ממרח לבחירתכם –
1. מילוי שוקולד לבן, מחית פיסטוק, ספירולינה וקראמבל מלוח
2. מילוי פרג, תפוז סיני מסוכר וספירולינה
3. מילוי חמאת בוטנים, שוקולד נוטלה, ספירולינה ובייגלה מלוח.
לקישוט: אבקת סוכר
תהליך ההכנה:
-נחמם תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-נערבב היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. נוסיף סוכר, חמאה וחלמון ביצה ונערבב. נלוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- נוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-נפזר מעט קמח על משטח עבודה ונרדד את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 20 דקות ורק אז נרדד).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס"מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
-נסגור כל עיגול למשולש ונהדק היטב את השוליים (אחרת הן עלולות להיפתח בזמן האפייה).
-נניח על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
נצנן בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ונפזר אבקת סוכר.
בתאבון ולבריאות!
*קרדיט על המילוי והצעת ההגשה: השף אייל לביא