מתוך הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" של אורי שביט כדורי סושילינה במילוי טופו, אבוקדו ושקדים
פתרון מהיר וקל למי שמסתבך עם גלגול סושי, שאפילו ילדים יכולים להשתתף בו. במקום לעטוף אותו באצה, פשוט מערבבים את האצה עם האורז כדי לקבל אורז בריא וגם צבעוני במיוחד. את האורז הקלאסי לסושי אפשר בהחלט להחליף באורז עגול מלא ולהעלות בהתאם את כמות המים (1/4 2 כוסות לכוס אורז) ומשך הבישול (40 דקות). אני ממליצה להכפיל כמויות מראש!
חומרים ל-12 כדורים
לאורז:
1 כוס אורז עגול לסושי
1/2 1 כוסות מים
3 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ הדרים רגיל)
1 כפית גדושה סוכר (לא חובה)
1/2 כפית מלח
20 גרם (קופסא) ספירולינה טרייה, מופשרת
לטופו:
כ-50 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל כ-1 ס"מ
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן
מעט שום כתוש
מעט ג'ינג'ר כתוש
1/2 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
חופן שבבי שקדים, קלויים על מחבת יבשה
שומשום לקישוט