טיפים להתמודדות עם רמות סטרס גבוהות

טיפים להתמודדות עם רמות סטרס גבוהות - SimpliiGood - ספירולינה

 

החיים לעיתים מזמנים לנו תקופות מורכבות. אם נודה על האמת - גם בזמן שגרה החיים ממילא עמוסים בשלל אתגרים, כך שתמיד יש לנו סטרס ברמות כאלה או אחרות.

קחו רגע בשביל עצמכם על מנת לחשוב על דרכים להתמודדות, בכדי לנהל את הסיטואציה במקום שהיא תנהל אתכם. גם אם זה מרגיש שיש לכם המון על הכתפיים והכל יקרוס אם תעצרו אפילו לרגע, זכרו את הדוגמה מהנחיות הבטיחות בטיסות - במקרה חירום ראשית יש להניח את מסכת החמצן עליכם ורק לאחר מכן על מי שלצידכם. קודם כל תעשו את מה שחיוני עבור עצמכם ורק אז תוכלו להתפנות ולסייע לסובבים אתכם ולתת להם כתף. זה בסדר גמור לקחת את הרגע הזה עבור עצמכם.

להלן מספר טיפים, או "עזרה ראשונה" אם תרצו, להתמודדות עם רמות סטרס שונות:

 

1. לנשום

כן כן, הדבר הזה שאנחנו עושים "על אוטומט" ובכלל לא שמים לב אליו הוא למעשה מנוע חיוני ומדהים שיכול להביא הרבה תועלת ברמה הנפשית. עיצמו לרגע את העיניים, הוקירו תודה על הנשימה הזו, על החמצן שמזין את הגוף, מנקה את הרעלים ושומר עליכם 24/7. שימו לב שככל שהנשימה מעמיקה והגוף נהיה רפוי יותר, אנו חשים גם יותר רגועים. המנח הפיזי הנינוח משדר למוח מסר חיובי של רוגע.

 

2. נקודות לחיצה

על פי הרפואה הסינית ישנן מספר נקודות מפתח בגוף שלחיצה עליהן יכולה לסייע להורדת רמות מתח. אחת מהן היא "העין השלישית" - הניחו אצבע בין הגבות ובעדינות התחילו לעסות את המקום עם כיוון השעון. לנקודות נוספות לחצו כאן.

 

3. פעילות גופנית

פעילות גופנית היא כלי נהדר להעלאת המורל, הפחתת רמות המתח בשרירים ושיפור התחושה הכללית. ניתן לבצע פעילות גופנית בכל מנח, אפילו בטיסות כאשר המקום צפוף ניתן פשוט לחשוב על שריר מסויים ולכווץ אותו ואז להרפות ולחזור על כך מספר פעמים. גם אם אין זמן לצאת מהבית, ריכזנו עבורכם כמה סרטונים מומלצים שאורכם דקות ספורות בלבד ויכולים לשפר משמעותית את התחושה הכללית. לא דרוש להם ציוד או מקום מרווח, רק חיוך קטן וכמה דקות מזמנכם.

בנק סרטונים לשימושכם: חמש דקות אימון בטן בעמידה וללא ציוד, עשר דקות הליכה, רבע שעה מתיחות (צריך מזרון/מגבת, מוזיקה מרגיעה מאוד), עשרים דקות פילאטיס (צריך מזרן/מגבת).

 

4. מוזיקה

במיוחד כאשר יש אווירה מתוחה, לשים ברקע מוזיקה טובה יכול פתאום לשנות את כל המתח באוויר ולהעלות חיוך. לדוגמה, אחרי ריב אפשר לשים את השיר שלכם, לפני השינה אפשר לשים קצת נורה ג'ונס במקום חדשות, או כל מוזיקה אחרת שמאפשרת לכם לנשום ולהעלות חיוך.

 

5. תזונה בריאה ומאוזנת

כאשר אנו רעבים כל הגוף מכווץ והפה קפוץ. בתקופות מתוחות אנו לא תמיד מספיקים להזין את עצמנו כמו שצריך, אך הגוף והנפש אחד הם. גם אם אתם בעומס, תמיד אפשר למצוא דרך להוסיף עוד ויטמינים ומינרלים לדיאטה, אנו כמובן ממליצים על הוספת קפסולה של ספירולינה טרייה למיץ תפוזים סחוט טרי או בכל מתכון אחר שמוצא חן בעיניכם. העיקר שתהיו לנו בריאים!

 

6. חברים

זה אולי נראה מובן מאליו, אבל במיוחד לאור השנה האחרונה בה התרגלנו למרחק מחברים קרובים ומשפחה בשל הקורונה, אנו רוצים להזכיר כי אין תחליף לשיחת נפש טובה עם נשמה קרובה. מחקרים רבים מראים כי מערכות יחסים קרובות מסייעות בהפחתת מתחים ובשיפור הבריאות הפיזית והנפשית. גם אם הרבה זמן לא דיברתם, אולי שווה לשלוח איזה מסרון קטן... סביר שהם מאוד ישמחו וגם הם זקוקים לדבר או לבלות עם מישהו.

 

7. לשמח מישהו

 נסו לתת חיבוק, לקטוף פרח, להתקשר לאמא/סבתא או להחמיא לבן הזוג - תראו איזה כיף זה וכמה טוב שזה עושה בלב. לא צריך לעשות סוף שבוע ארוך ויקר או מאמץ כביר, עשו משהו קטן, אדיב ונדיב ותראו שכבר תרגישו טוב יותר.

 

אהבתם? שתפו לחברים ובואו נעזור זה לזו להיות יותר בריאים ומאושרים.

 

*דיסקליימר: אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ או ליווי רפואי/נפשי.


מאמרים נוספים