תעשיית המזון מן החי מציבה קשיים וסכנה לבריאות הציבור, עם זאת, הצריכה העולמית של מזון מן החי דווקא ממשיכה לעלות ומחקרים מעידים שבעוד 10 שנים לא יהיה מספיק חלבון מן החי. חלק מאותה מהפכה שקטה היא חברת Simpliigood, אשר פיתחה נוסחה המאפשרת לקבל את הערכים התזונתיים הגבוהים שיש במזון מן החי - דווקא מאצות הספירולינה בעלות ערכים תזונתיים של 74% חלבון ו- 26% נוטריאנטים, ויטמינים ומינרלים. החברה מייצרת ספירולינה טרייה בחוות הגידול במדבר ובתל מונד אשר מסייעת למערכת החיסונית, אנטי דלקתית ועוזרת בוויסות רמת הכולסטרול. רמת ספיגת החלבון בגוף עומדת על 90% והיא הגבוהה מכל תחליף חלבון אחר. טכנולוגיית החברה פועלת כך שהאצה סופגת פחמן דו חמצני מהאוויר והופכת אותו לחמצן, לא פולטת פסולת לסביבה, משתמשת ב98% מים ממוחזרים וללא חומרי הדברה.
קישור לכתבה: https://www.ice.co.il/finance/news/article/816892